KONFUZIJA NA JARINJU: Stotinak kamiona parkirano uz prelaz

Foto: Printscreen/RTS

Stotinak kamiona i dalje čeka da iz smera Raške pređe administrativni punkt kod Jarinja prema Kosovu i Metohiji, jer centralne vlasti u Prištini treći dan ne dozvoljavaju ulazak robe bez oznaka kosovske državnosti i posebnih dozvola za vozila kojima se roba prevozi.

Prema saznanjima RTS-a, noćas je bio omogućen prolaz kamionima koji Kosovo i Metohiju koriste kao tranzit. Ostalim kamionima koji voze robu za kupce u kosovskim gradovima prolaz je zabranjen bez ispunjavanja uslova koje je nedavno nametnula odlazeća kosovska vlada Aljbina Kurtija.

Većina kamiona je parkirana uz put prema punktu Jarinje od početka primene novih mera kosovske vlade, a vozači čekaju od preduzeća za koja prevoze robu da im daju dalje smernice ili proslede nove dozvole za ulazak na Kosovo i Metohiju koje zahtevaju centralne vlasti na Kosovu i Metohiji.

Prilično konfuzna situacija vlada na punktu Jarinje.

Taj prelaz na severu Kosova i Metohije je jedan od nekoliko na kojima je kosovska vlada novim merama dozvolila kopneni saobraćaj.

Do juče posle podne preko tog punkta moglo je da se uđe na Kosovo i Metohiju bez negativnog testa na koronavirus ili odlaska u sedmodnevnu izolaciju. Sinoć i danas preko punkta Jarinje se može jedino uz obavezan odlazak u samoizolaciju.

IZVORRTS
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.