KON: SNS nikada nije bila moja politička opcija

Foto: FoNet/ Vlada Srbije Slobodan Miljević

Epidemiolog Predrag Kon na Fejsbuku je objavio „Pismo prijateljima“ u kojem se osvrnuo i na svoje političke stavove i mišljenje o SNS-u, uz napomenu da to nikada nije bila njegova politička opcija.

To kako vi mislite da treba, javno protiv vlasti, je kontraproduktivno u ovoj situaciji po mom dubokom uverenju. Tako se ne gradi solidarnost u prilikama ugroženosti. Predsedniku, ali i svim drugima je poznato da moja politička opcija nikada nije bila SNS, ali sam našao način da funkcionišem u ovim prilikama isključivo i samo u interesu Srbije, naveo je Kon.

Pisali ste mi mnoge stvari koje nisu baš takve u realnosti. Očekujete, ne retko, i nemoguće u ovim kriznim situacijama. Prirodna reakcija svih koji rade, a takvih je oko 30%, dok ostali uglavnom sa strane dobacuju, “evo ovo ti ne valja, ovde ti strči nešto, evo ovde si potpuno zabrljao…” U takvim situacijama sve što se dogodi tokom kritikovanja je da oni koji maksimalno daju sebe gube motivaciju. To nikakve veze nema sa dobrim namerama o kojima govorite, dodao je Kon u “Pismu prijateljima”.

Osvrnuo se i na kritike zbog kojih je hteo da se povuče iz Kriznog štaba.Dotakao se i brojnih saveta koje dobija.

Osim u prilici kada ste meni uputili kritike za događaj u gerontološkom centru u Nišu (a zbog posledica tih propusta danas umiru ljudi, ostaje samo da ih brojimo) ni jednom nisam imao potrebu da se povučem… Te reči osetio sam kao duboku nepravdu. Verovatno zato što to nisam očekivao od mojih prijatelja. Brojna su Vaša savetovanja o tome kako imam obavezu da reagujem: i u odnosu na ponašanje sveštenstva u vezi liturgija, i na ponašanja predsednika i sve moguće razne situacije koje su se dešavale… To je zabluda. Očekujete da reagujem onako kako vi želite, odnosno javno i napadački u odnosu na vlast, ili crkvene vlasti. Ja JESAM reagovao, ali ne javno, a javno sam našao način da se sačuva narodno zdravlje, napisao je Kon u svojoj poruci prijateljima.

Kon je zbog kritika na društvenoj mreži Fejsbuk pre dve nedelje najavio i svoj odlazak iz Kriznog štaba za suzbijanje koronavirusa, ali je, nakon razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ipak, rešio da ostane na tojn funkciji.

IZVORNova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.

1 KOMENTAR

  1. Da je ovo objavio ranije pa da ga aboliramo. Ali sad je već i njemu jasno da će teško da se opere. Ovo je samo još jedan pokušaj da svoje ponašanje i svoje stavove stavi van domašaja kritike i tako ih ponovo nametne. Vešto, ali neuspešno.

Comments are closed.