Kon: Ponašanjem kao da se ništa ne dešava imaćemo eksploziju posle Nove godine

Foto: Printscreen/RTS

U pogledu epidemiološke situacije najveći problem je ono što će tek doći – dolaze novogodišnji praznici i ponašanjem kao da se ništa ne dešava imaćemo eksploziju posle Nove godine, rekao je epidemiolog Predrag Kon za N1.

Govoreći o odlukama koje su uvedene u cilju sprečavanja širenja koronavirusa i eventualnim propustima, on je rekao da tu nema „pitanja greške“.

Nije tu pitanje greške, odlučeno je da se ne sprovodi maksimalno zatvaranje, odlučeno je tako. Da je odlučeno da bude maksimalnog zatvaranja, onda svakako ne bi bilo ovako velikih brojeva, ali istovremeno bi stao život, kazao je on.

Upitan da li je trebalo da bude odlučeno drugačije, Kon je kazao da nije na njemu da to procenjuje.

Nije naš najveći problem to što se desilo, nego tek ono što će doći, dolaze novogodišnji praznici, čak i ako uspemo merama da malo to smirimo, ponašanjem kao da se ništa ne dešava imaćemo eksploziju posle Nove godine, upozorio je Kon.

IZVORN1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.