KON: Ne razmatra se uvođenje karantina, ni zatvaranje škola

Foto: Printscreen/RTS

Epidemilog Predrag Kon izjavio je danas da nije tačno da građane Srbije od 1. oktobra čeka uvođenje karantina zbog epidemije korona virusa, i da tako nešto „nije ni sprovodivo“.

Kon je za RTS izjavio da se ne isključuje uvođenje strožih mera ukoliko se epidemiološka situacija pogorša, ali da to za sada nije u razmatranju.

On je naveo da nije tačno ni da će škole biti zatvarane ukoliko se počnu pojavljivati veći broj zaraženih korona virusom.

Nastava je tako organizovana po grupama da ako se dvoje u grupi zarazi korona virusom ta se grupa isljučuje i prelazi na onlajn nastavu, kazao je Kon i dodao da uz takvu organizaciju neće biti potrebno zatvarati cele škole.

IZVORNova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.