Kon: Ne može bez rigoroznih mera, sutra će ih saopštiti

Predrag Kon, Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa Predrag Kon izjavio je da je medicinski deo tog tela uputio premijerki Ani Brnabić predlog „rigoroznijih“ mera od onih koje su na snazi i dodao da očekuje da će sutra biti zvanično saopšteno koje su to mere.

Da podsetimo, ranije su premijerka i ministar zdravlja najavili da će nove mere biti saopštene danas posle 15h, ali se to nije dogodilo.

Kon je kazao da je medicinski deo Kriznog štaba na današnjoj sednici “insistirao da se ne može izaći sa sastanka bez rigoroznijih mera”.

Zato smo nastavili sa radom i napisali predlog koji je dostavljen predsednici Vlade Srbije i očekujem da će to sutra zvanično da se saopšti, kazao je epidemiolog za Radio televiziju Srbije (RTS).

Upitan da li je moguće da Vlada Srbije ne prihvati predlog novih mera, Kon je rekao da to “teško može da se desi”.

Govoreći o epidemiološkom riziku koji nosi prisustvo velikog broja građana na sahrani patrijarha Irineja, epidemiolog je rekao da je takav skup epidemiološki “neprihvatljiv” u trenutnoj situaciji ali i dodao da je to nešto što “niko ne može da zabrani”.

Smrt patrijarha je teška za svakog građanina, posebno za pravoslavne vernike ali mi smo u sred situacije gde virus hara celom Srbijom, a posebno Beogradom. Zato najlepše molim one koji imaju snažnu potrebu da odaju počast patrijarhu da koriste zaštitu, da vode računa o distanci, a starije i posebno osetljive da ne dozvole rizik kakav će biti na sahrani, kazao je Kon.

IZVORNova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.