KON: Jako me brinu masovni politički skupovi

Foto: FoNet/ Vlada Srbije Slobodan Miljević

Epidemiolog Predrag Kon rekao je danas da je zabrinut zbog organizovanja masovnih javnih političkih skupova u Srbiji jer su takva okupljanja „pouzdana mesta gde može doći do prenošenja virusa“.

On je za Prvu televiziju ocenio da javna okupljanja u većem broju poput jučerašnjeg ispred Skupštine Srbije, „ne mogu proći bez posledica“ koje će se po njegovim rečima, videti za sedam do 10 dana.

Rizik se tu drastično povećava. Da li su skupovi politički ili nisu, virusu je sasvim svejedno. Ako ima mogućnost za prenos, on će je iskoristiti, kazao je Kon.

Najavio je da će na današnjoj sednici Kriznog štaba izraziti zabrinutost zbog organizovanja takvih skupova ali i dodao da odgovornost što se mere ne sprovode, nije na stručnjacima.

Ocenio je da su brojke u vezi sa epidemijom koronavirusa u Srbiji dobre ali i da ponašanje građana nije u skladu sa trenutnom situacijom.

Sasvim je pouzdan podatak da je virus u cirkulaciji, drugo je što se sve više spušta i to je jako dobro, rekao je Kon i dodao da je možda neophodno da se u Srbiji uvede obavezno nošenje maski.

IZVORBeta
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.