Komunalna milicija za Novu godinu proverava primenu mera

Komunalna policija Foto: Srđan Ilić

Komunalna milicija će u novogodišnjoj noći i 1. januara 2021. godine, u 3.500 beogradskih kafića i restorana strogo kontrolisati primenu mera protiv epidemije koronavirusa, koje podrazumevaju ograničenje rada i puštanje muzike.

Predstavnik komunalne milicije u Beogradu Nenad Ostojić je za RTS izjavio da će komunalna policija u naredna dva dana u većem broju patrolirati ulicama nego inače, i da će raditi u timovima sa gradskim inspektorima i sa policijom.

Kontrolisaćemo ugostiteljske objekte koji mogu da rade do 18 sati, uz puštanje muzike do 17.00, dok je muzika uživo u potpunosti zabranjena. Kontrolisaćemo nošenje maski i ako se u objektu nađe više od pet ljudi bez maske svaki će pojedinačno sankcionisan, rekao je Ostojić.

Što se tiče mogućnosti za organizovanje kućnih žurki za doček Nove godine, Ostojić je rekao da će jedan tim komunalnih policajaca posebno dežurati za javljanje po prijavama građana koje se odnose na buku iz stanova.

IZVORBeta / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.