Kolektivni ugovor pa solidarna pomoć u tri čačanska javno komunalna preduzeća

Čačak – U JKP Parking servis, Komunalac i Moravac  potpisan je kolektivni ugovor između nadležnih koji će omogućiti isplatu solidarne pomoći zaposlenima  u iznosu od 22 610  dinara . Ovo je istaknuto danas na sednici Gradskog veća na kojoj je gradonačelnik  Milun Todorović rekao da je ovaj dokument  potpisan  jer su se stvorile finansijske mogućnosti za isplatu pomoći , a prethodno to nije bio slučaj.  Todorović kaže da su u razgovore na ovu  važnu temu bili uključeni , osim predstavnika grada, ovih komunalnih preduzeća  i  predstavnik republiškog sindikata.Na sednici Gradskog veća  saopštena i procena štete od nevremena  koje je  zadesilo četiri  čačanska sela : Preljinu , Donju Trepču, Trnavu i Atenicu  12. avgusta ove godine. U izveštaju nadležne komisije , koji su prihvatili gradski većnici ,  stoji da  ukupna šteta  u tim selima iznosi četiri  miliona i 601 hiljada dinara.

Različite poljoprivredne kulture  uništene su na  površini od šest  hektara i 25 ari , rekao je na sednici gradonačelnik  Milun Todorović. On kaže da je šteta  sigurno  veća, ali da je komisija izlazila  u procenu samo  kod onih domaćinstva koja su prijavila štetu.

Na sednici Gradskog  veća  utvrđeni su i predlozi odluka o izmenama  i dopunama  programa  poslovanja  nekoliko  javnih komunalnih  preduzeća za 2017. Osim toga,  gradski većnici prihvatili su i predloženo rešenje o pribavljanju u javnu svojinu lifta rekonstrukcijom objekta ustanove Zračak  čija će izgradnja početi polovinom septembra.

TV Lav Plus

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.