KO JE KRIV ZA SMRT BRAĆE ĐOKIĆ? Čačani traže odgovorne

Foto: Direkt.rs

Oko trideset građana Čačka okupilo se u utorak uveče ispred čačanske Gradske uprave kako bi iskazali nezadovoljstvo radom lokalnih i republičih vlasti. Oni su duvali u pištaljke i nosili parole – „Skini masku“, „Stop korona diktaturi“, „Ne damo Kosovo“, “ Sila nije u boju nego u rodu“…

Demonstranti su postavili i pitanje odgovornosti nadležnih povodom smrti braće Radoša i Stefana Đokića koji su preminuli od posledica zaraze koronavirusom.

Zašto je u ovoj kući smrtnost 200 odsto?! Ma 1000 odsto! i zašto oba brata, zapitali su učesnici skupa, prenosi portal nova.rs.

Njima se obratio komšija braće Đokić koji je ponovio pitanje gradonačelniku Milunu Todoroviću zašto je govorio da je korona u Čačku pobeđena.

Rasformirali su kovid bolnicu u ateničkoj Plavoj hali i prestali, pred izbore, sve aktivnosti vezane za zaštitu stanovništva od virusa. Nismo nesposobni, kako nas Todorović predstavlja i kako je nakon prvog okupljanja rekao. Odgovora nema, verovatno ga neće ni biti. Moje pitanje je zašto nema braće Đokić među nama. Okolnosti pod kojima su njihovi životi okončani su veoma čudne. Obojica su bili divni i Radoš, i Stefan koji je bio posebno dete, doktor nauka, završio školovanje u Americi, podsetio je on.

Dodao je da je Radoš imao, nakon šikaniranja u Domu zdravlja, svu neophodnu negu u čačanskoj bolnici, ali je bilo kasno.

Okupljeni su, komšiji braće Đokić koji je govorio, pružili podršku aplauzom, a incidenata, kao ni prethodnih večeri protesta, nije bilo.

Čačanin Stefan Đokić (26) preminuo je 11. juna u Beogradu od posledica infekcije koronavirusom, 10 dana pošto je bitku sa ovom bolešću izgubio njegov stariji brat Radoš. (36).

IZVORNova.rs / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.