Klub nastavnika i roditelja u OŠ „Ivo Andrić“

Gornji Milanovac – U Pranjanima je, u Osnovnoj školi „Ivo Andrić“, osnovan prvi Klub nastavnika i roditelja na teritoriji opštine Gornji Milanovac.
„Pod pokroviteljstvom UNICEFA u Srbiji se sprovodi projekat „Partnerski za obrazovanje“, a cilj tog projekta je da se formiraju Klubovi nastavnika i roditelja. Svaka škola ima Nastavničko veća u kome su nastavnici i Savet roditelja u kome su zastupljeni roditelji učenika koji pohađaju tu školu, tako da nema neke bliže saradnje između nastavnika i roditelja. Cilj ovog projekta je da se što više roditelja uključi u život i rad škole. Klub je formiran u junu mesecu, kada je održan prvi sastanak i kada je profesor engleskog jezika Mirjana Matović izabrana za predsednika Kluba, a predstavnik roditelja Milan Milošević za njenog zamenika. Tada su svi upoznati sa ciljevima programa. Možemo da se pohvalimo da imamo dobru saradnju sa roditeljima. U Teočinu svake godine organizujemo kulturno – umetničku manifestaciju „Teočinski dan“, u Srezojevcima za Svetog Savu imamo prigodan program, kao i Vaskršnji sabor koji je pokrenuo Miroslav Vujanić, u Brezni je Violeta Petrović snimila film „Sačuvajmo školu u Brezni“, Miloljub Ristanović je sa svojim roditeljima pokrenuo akciju da sredi svoju učionicu, tako da je učešće roditelja značajno u svim tim aktivnostima. Nadam se da će posle novog sastanka imati još ideja, jer Klub može da organizuje razna predavanja i tribine, da se uključi u prevenciju nasilja u školama, humanitarne i sportske akcije, da se podigne bezbednost učenika na još veći nivo i slično. Ima mnogo prostora na kome Klub može da deluje. Postoje tu nekad nerazumevanja u odnosima nastavnika i roditelja i ovo organizovanje može pomoći da se to sve prevaziđe. Odrasli moraju ličnim primerom da pokažu deci kako treba da se ponašaju i ovo je prilika da pokažemo da su nastavnici i roditelji na istoj strani i da imamo zajednički zadatak da vaspitamo našu decu“, rekao je direktor OŠ „Ivo Andrić“ u Pranjanima Zoran Pantović.
Pored matične škole „Ivo Andrić“ u Pranjanima, postoji još sedam odeljenja, i to dve osmogodišnje škole u Kamenici i Brezni i četvororazredne u Gojnoj Gori, Bogdanici, Koštunićima, Srezojevcima i Teočinu. Ove školske godine 225 učenika pohađa ove škole.

TV Lav Plus

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.