Kisić Tepavčević: Nismo razmatrali uvođenje mera ograničenja slobode kretanja

Foto: Tanjug / Sava Radovanović

Zamenica direktora Instituta „Batut“ Darija Kisić Tepavčević izjavila je da Krizni štab za borbu protiv epidemije koronavirusa nije razmatao uvođenje mera ograničenja slobode kretanja u cilju suzbijanja epidemije.

Kisić Tepavčević je na konferenciji za novinare rekla da su takve mere, kao što je policijski čas, bile uvedene na početku epidemije kada je trebalo zaštititi najstariju populaciju, što je dalo rezultat.

Ona je navela da je sada „lična odgovornost na svima nama da sprečimo da se inficiramo i da se ponašamo kao da smo svi potencijalni nosioci infekcije„, odnosno da se svi pridržavaju mera nošenja maski u zatvorenom prostoru, držanja distance i čestog pranja ruku.

Ništa bolje od ovoga nema, to se pokazalo izuzetno efikasno„, kazala je Kisić Tepavčević.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je „najljubaznije“ zamolio građane da poštuju propisane mere.

IZVORN1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.