KAO POSLE APOKALIPSE: Blato i naslagani automobili

Foto: Facebook/Volim Trstenik

U nevremenu koje je juče pogodilo nekoliko gradova u Srbiji najteže je stradalo naselje Pejovac u opštini Trstenik, gde je palo od 50 do 100 milimetara kiše.

U tom naselju ulicama su tekle bujice i potoci, a voda je prodrla u više kuća. Koliko je bila jaka, pokazuje i slika naslaganih automobila.

Iz opštine Trstenik kažu za Tanjug da su svu raspoloživu mehanizaciju i veliki broj ljudi poslali u ovo naselje i očekuju da što pre sanariju posledice poplave.

Prošle godine smo uređivali vodotokove koji su nas plavili. Uspeli smo da u međuvremenu saniramo, ali sada su pogođeni drugi delovi. Poplave su ove godine stigle sa druge strane. Naše ekipe će biti narednih dana raditi na saniranju, kaže Aleksandar Chirić, predsednik opštine Trstenik.

Jak pljusak je u ponedeljak oko 21 sat, za kratko vreme zahvatio i Kraljevo.

Osim u centru i na periferiji, atmosferska kanalizacija ni u prigradskim naseljima nije mogla da istovremeno primi veliku količinu vode, pa su brojne lokalne saobraćajnice i prilazni putevi bili pod vodom.

IZVORNova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.