Kako su radnici sa obližnjeg gradilišta spasili devojčicu iz požara

Spasavanje devojčice, Foto: Čitateljka Nova.rs

Petnaestogodišnja devojčica, povređena u požaru koji se dogodio oko 13 sati u stambenoj zgradi na Dorćolu zadobila je opekotine prvog i drugog stepena i van životne je opasnosti, saznaje RTS. Vatrogasci i dalje rade na dogašivanju požara.

Prava drama trajala je skoro dva sata, a uz vatrogasce, heroji su bili i radnici s obližnjeg gradilišta.

Komšije su oko 13 sati najpre čule pozive u pomoć.

Istrčala sam na ulicu kada sam čula zapomaganje devojke, koja je u donjem vešu sa terase vikala upomoć. Oko nje je bio veliki plamen, koji se sve više širio velikom brzinom, priča za RTS komšinica Dragana Popović.

U stanu se nalazila sama petnaestogodišnja devojčica. Prvi su joj u pomoć priskočili radnici s gradilišta preko puta. Prema svedočenju očevidaca, jednog od radnika su njegove kolege držale, dok je on pomagao devojci da pređe na susednu terasu.

Intervenisalo je 26 vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila.

Neko kaže da se ona kupala i da je za to vreme gorela slavska sveća i da je pokušala da izađe, ali da su bila blindirana vrata, dodaje komšinica Dragana.

Devojčica je prevezena u Urgentni centar, ima opekotine prvog i drugog stepena na leđima i butinama. Van životne je opasnosti.

Istraga o uzroku požara je u toku.

IZVORRTS
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.