Jutros tri nova jača zemljotresa kod Petrinje

Izvor: crvenikriz_hr/Twitter

Nakon snažnog zemljotresa koji je juče razorio Petrinju i okolna mesta, tlo na tom području neprestano podrhtava i dalje.

Prema informacijama Seizmološke službe Hrvatske jutros, u 6.15, 6.26 i 6.29 sati, seizmografi su zabeležili su tri jača potresa s epicentrima nedaleko od Petrinje.

Magnitude potresa iznosile su 4,7, 4,8 i 3,9 prema Rihteru, a intenzitet u epicentru VII, VII i VI stupnjeva EMS lestvice.

Sva tri današnja potresa slabija su od jučerašnjeg zemljotresa od 6,2 Rihtera u Petrinji.

Šefica Seizmološke službe Ines Ivančić rekla je za Hrvatski radio da ti potresi mogu dodatno oštetiti objekte koji su juče stradali u razornom potresu jačine 6.2 po Rihteru na području Siska, Petrinje i Gline. Ona je navela da je naknadno bilo 30-tak potresa jačih od tri stepena.

Prema dosadašnjim podacima, u jučerašnjem potresu poginulo je sedam osoba.

IZVORHINA / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.