JOŠ DVE ŽRTVE KORONAVIRUSA U SRBIJI: Žarišta Beograd i Valjevo

Foto: Freepik

U toku noći preminula su još dva pacijenta kod kojih je bio potvrđen Kovid-19. Od koronavirusa u Srbiji preminulo ukupno šest ljudi.

U pitanju je K.S. (80) koji je bio hospitalizovan u Klinici za infektivne i tropske bolesti KCS i koji se poslednjih nekoliko dana nalazio na respiratoru, a doktoru su uložili maksimum tokom njegovog lečenja.

On je inače je bolovao od kardiomiopatije, imao je hipertenziju, hroničnu opstruktivnu bolest pluća i dijabetes melitus.

Druga žrtva je ženska osoba P.B. (62) koja je bila hospitalizovana u Kliničkom centru Niš i koja se nalazila na respiratoru i pod stalnom pažnjom medicinskih timova, koji su učinili sve da je spasu.

Kako se navodi, ipak je došlo do letalnog ishoda, a preminula je hronično lečila arterijsku hipertenziju i dijabetes, kao i reumatoidni artritis.

Danas se očekuje dodatna isporuka dva miliona i devetsto hiljada maski iz Kine.

Sreda je bila najteži dan od početka epidemije u Srbiji, pošto je potvrđen 81 novi pacijent, a nažalost je bilo i smrtnog ishoda.

Nekoliko trudnica je imalo simptome koronavirusa, ali su testovi pokazali da su negativne na Kovid-19, kaže za RTS prof. dr Aleksandar Stefanović, direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije.

Kompanije i uspešni sportisti donirali 50 respiratora Srbiji.

Osim kreveta, u karantinima će biti i paravana i prostora da se provede vreme uz televizor. Javljaju se mnoga preduzeća da pomognu. Biće to veoma pristojan prostor, ali to ne može da bude hotel, kaže za RTS ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Žena koja je bila radnik Doma zdravlja u Nišu preminula je od Kovida-19. Ona je četvrta žrtva bolesti izazvane koronavirusom u Srbiji.

Od koronavirusa do sada je izlečeno 15 osoba, među kojima i jedna devojka, koja boluje od dijabetesa.

Takođe, oko 300 medicinara iz inostranstva se prijavilo da dođe i pomogne, još jedan avion je doneo pomoć iz Kine, dok se ona u subotu očekuje i iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, nakon razgovora predsednika Aleksandra Vučića sa šeikom Muhamedom Bin Zajedom.

U međuvremenu, nastavljen je povratak zaglavljenih srpskih putnika na aerodromima širom sveta.

OSTAVITE SVOJ KOMENTAR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime