JOŠ 81 SLUČAJ KORONAVIRUSA: Ukupno 384 zaraženih, svi lakše oboleli idu na Sajam

Foto: Pixabay

Još 81 osoba je pozitivna na koronavirus, pa je ukupan broj zaraženih 384, saopšteno je na konferenciji za novinare.

To je najviše registrovanih slučajeva za jedan dan, ali najveći broj među njima nema najteže oblike kliničkog ispoljavanja.

U Srbiji su koronavirusom zaražene 384 osobe, saopštio je epidemiolog Predrag Kon na konferenciji za novinare.

Žena koja je bila radnik Doma zdravlja u Nišu preminula je danas od Kovida-19. Ona je četvrta žrtva bolesti izazvane koronavirusom u Srbiji.

Od juče u 15 časova, na koronavirus je testirano 245 ljudi, 81 osoba je pozitivna što je do sada najveći broj potvrđenih slučajeva, ali najveći broj među njima nema najteže oblike kliničkog ispoljavanja, navela je zamenica direktora Instituta za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ Darija Kisić Tepavčević.

Kisić Tepavčević je rekla da se većina zaraženih zdravstenih radnika nije zarazila u zdravstenim ustanovama i ističe da nije došlo do širenja epidemije u bolnicama.

Oboleli sa blagim simptomima Kovida-19 biće smešteni na beogradskom Sajmu, rečeno je na konferenciji za novinare.

Kon je rekao da uslovi na Sajmu treba da se upristoje, da se naprave posebni manji prostori, da svaki krevet ima natkasnu, mora da se obezbedi higijenski minimum i očekuje da će to tako biti.

Kisić Tepavčević je naglasila da će kolektivni smeštaj na Sajmu sprečiti da se infekcija unese u porodicu. Istakla je da svi pacijenti koji će tamo biti smešteni moraju da shvate da je to najbolja odluka i da se time sprečava širenje infekcije na članove porodice.

Članovi porodica zaraženih neće biti smeštani na Sajmu, već samo inficirani ljudi, objasnio je Kon.

Povećan broj testiranja se tek planira, ali će socijalna izolacija ostati osnova borbe protiv koronavirusa, napomenula je Kisić Tepavčević i dodala da masovno testiranje neće značiti ništa ako zaraženi nastave da se kreću.

Planiran je dolazak zdravstvenih radnika iz dijaspore, to je nešto što se očekuje u narednom periodu, rekla je Kisić Tepavčevićeva.

IZVORRTS
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na [email protected] Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.