JOŠ 5 OSOBA IZ ČAČKA ZARAŽENO KORONAVIRUSOM: 16 pacijenata na infektivnom odeljenju

Foto: Epicentar press

Od 47 pristiglih rezultata iz laboratorije “Vatreno oko” u Beogradu, korona virus potvrđen je kod petoro Čačana.

U Zavod u za javno zdravlje Čačak kažu da je reč o mlađim osobama, dve ženskog i tri muškog pola. Utvrđeno je da su dve osobe bile u direktnom kontaktu, dok se za tri istražuje kako su se zarazile. Čeka se još 25 rezultata, a danas će biti poslato 67 uzoraka.

Na Kovid odeljenju čačanske Opšte bolnice hospitalizovano je 16 pacijenata, od kojih je koronavirus potvrđen kod šestoro, a za ostale se čekaju rezultati, rečeno je agenciji MNA u toj zdravstvenoj ustanovi. Jedan pacijent je sa ozbiljnijom kliničkom slikom, dok su ostali stabilno.

Iz bolnice i dalje apeluju da dolaze samo hitni slučajevi, kao i da je prilikom dolaska obavezno nošenje zaštitnih maski. Od početka juna u Moravičkom okrugu zabeleženo je 26 novih slučajeva – 23 u Čačku i tri u Gornjem Milanovcu.

Od početka marta korona virus potvrđen je kod 192 osobe, od toga 122 iz Čačka, 60 iz Gornjeg Milanovca, šest iz Lučana i četiri iz Ivanjice.

IZVORMNA / Morava Info
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.