“Jesenje čišćenje našeg grada 2017“

Gornji Milanovac – Opštinska uprava opštine Gornji Milanovac – Kancelarija za zaštitu životne sredine, u saradnji sa preduzećem “FOKA“ d.o.o. iz Gornjeg Milanovca, koje obezbeđuje i donira 1.000 kesa za sakupljanje otpada, organizuje vanrednu jesenju akciju “Jesenje čišćenje našeg grada 2017“.
Cilj akcije je da uredimo i očistimo naš grad, da se kroz zajedničko druženje i rad edukujemo o potrebi pravilnog deponovanja otpada, ali i da primerom pokažemo svakom pojedincu, koji se nemarno odnosi prema čistoći našega grada, da nas je mnogo više koji želimo čist i uredan grad, koji ne bez razloga već dugo nosi naziv BELOG LABUDA U ZELENOM JEZERU ŠUMADIJE.
JKP „Gornji Milanovac“ će u okviru akcije, uz deljenje plavih (za papir) i žutih (za PET ambalažu) kesa učesnicima i zainteresovanoj javnosti, promovisati primarnu selekciju otpada na svom štandu.
Opštinska uprava obezbedila je zaštitne rukavice, koje će se uz kese, deliti učesnicima u akciji. Pored radnika Kancelarije za zaštitu životne sredine i radnici Odeljenja za inspekcijske poslove, kao i pojedinci iz drugih odeljenja koji su ranije, kao koordinatori učestvovali u ovakvim akcijama, će se uključiti u koordinaciju rada na čišćenju grada i dežurstva tokom same akcije.
Svi učesnici akcije se skupljaju na Trgu kneza Mihaila u 12 časova (sem učesnika iz Osnovne škole „Desanka Maksimović“, koji bi sa akcijom, uz svoje koordinatore i dežurna lica, krenuli iz dvorišta svoje škole), gde bi im se podelile kese i rukavice, te bi sa svojim određenim koordinatorima i dežurnim licima, krenuli na čišćenje unapred određenih lokacija. Akcija bi trebalo da se realizuje do 14 časova.

TV Lav Plus

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.