JEFTINIJI PRIKLJUČAK ZA GAS: Moguća isplata na rate

Ilustracija, Foto: Pixabay

Sva domaćinstva koja žele da uvedu gas, to će od 1. jula moći da učine po povoljnijim uslovima.

Neće se čekati na priključak, a 780 evra koliko će koštati, otplaćivaće se na rate tri godine bez kamate, u sklopu mesečnog računa.

U „Srbijagasu“ očekuju da će sa nižom cenom dobiti oko 550.000 novih korisnika.

Ono što raduje, prošle godine u odnosu na pretprošlu priključeno je tačno 6.097 novih domaćinstava. Znači da postoji interesovanje, kaže za RTS predsednik Saveta Agencije za energetiku Dejan Popović.

Sručnjaci podsećaju da veće korišćenje gasa, osim energetske, donosi i ekonomsku i ekološku korist.

Sa jedne strane najmanje zagađuje životnu sredinu, a sa druge strane to je najeftinije gorivo. Gas je sada jeftin, ne samo zbog niske cene nafte sa kojom se upoređuje, nego je uopšte svuda u svetu korišćenje gasa najeftinije za domaćinstva i industriju, kaže Vojislav Vuletić iz Udruženja za gas Srbije.

U Srbiji gas koristi oko 260.000 domaćinstva.

Tu je potencijal ogroman. Znači kada bi cela Srbija bila gasifikovana postoji potecijal, pošto ima 3,5 miliona brojila za domaćinstva u električnoj energiji, znači potencijal je i do 3,5 miliona, kaže Dejan Popović.

Srpska gasna mreža je nerazvijena – samo šest okruga je potpuno gasifikovano, i to u Vojvodini, a čak trinaest okruga je negasifikovano, ostali su delimično. Očekuje se da će gasovod „Balkanski tok“ ubrzati i gasifikaciju zemlje.

IZVOR021.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.