Javni dug Srbije 56,8 procenata BDP

Foto: Ministarstvo finansija

Javni dug Srbije iznosio je na kraju decembra 2020. godine 26,66 milijardi evra, što čini 56,8 procenata bruto domaćeg prozvoda, objavilo je Ministarstvo finansija.

Decembarski udeo javnog duga u BDP-u ostao je nepromenjen u odnosu na prethodni mesec i znatno je manji od prognoza pojedinih nezavisnih državnih organa da će u pandemijskoj 2020. godini premašiti nivo od 60 procenata BDP-a.

Javni dug je na kraju decembra 2019. godine iznosio 23,94 milijarde evra i činio je 52 posto BDP-a, što znači da je tokom prošle godine, koju je obeležila kriza izazvana pandemijom kovid-19, povećan za 2,72 milijarde evra, ili za 4,8 procentnih poena.

IZVORBeta / Nova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.