Iz Amerike želi da se vrati još oko 670 srpskih državljana

Njujork – epicentar epidemije u SAD (Foto EPA-EFE/JASON SZENES)

Ambasador Srbije u Americi Đerđ Matković izjavio je danas da još oko 670 srpskih državljana želi da se vrati u Srbiju, a među njima veliki broj ljudi koji su radili na kruzerima, jer su njihove kompanije obustavile plovidbe zbog pandemije.

Matković je za TV Pink rekao da su među onima koji žele da se vrate radnici i studenti koji nisu do sada prebačeni u Srbiju, prenela je Beta.

Prema njegovim rečima ambasada Srbije, u saradnji sa konzulatima u Čikagu i Njujorku, sačinjava spiskove srpskih državljana koji žele da se vrate u Srbiju.

„Vrlo je uspešno organizovano prebacivanje 236 građana letom ER Srbije prošle srede, uglavnom đaka i studenata. To je bio težak logistički poduhvat jer je Amerika velika zemlja i nije lako obezbediti da u isto vreme dođu na mesto gde ih čeka avion”, rekao je Matković.

Takođe, on je rekao da zaposleni u ambasadi uglavnom rade od kuće.

IZVORPolitika
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.