IVANJICA ŠEST DANA BEZ VODE: Vojska pritekla u pomoć

Foto: Printscreen/RTS

Štete od poplava se saniraju, a mnogi problemi još nisu rešeni. U Ivanjici od prošlog utorka više od 30.000 građana nema vodu. Poplava je nanela ogromnu štetu na vodozahvatu i magistralnom cevovodu. Zbog veličine kvara, Ivanjičani će još neko vreme vodom morati da se snabdevaju iz cisterni. U popravci cevovoda učestvuje i Vojska Srbije.

Zbog velikih oštećenja na vodozahvatu i na magistralnom cevovodu u Ivanjici još nije rešen problem vodosnabevanja, pa se građani već šest dana vodom za piće i tehničkom vodom snabdevaju iz cisterni.

Nabujala Moravica napravila je veliku štetu, a poplava je bio duž celog vodotoka.

Direktor JKP „Ivanjica“ Vladimir Bojanović objašnjava da vodovod 70 odsto sirove vode za preradu dobija iz Moravice.

– Naše postrojenje i kompletan magistralni cevovod se nalaze baš u tom delu gde je bila najveća šteta, objašnjava Bojanović.

Ekipe su na terenu, rade danonoćno i pokušavaju da saniraju problem, a usput su naišli na još neke kvarove.

Foto: Printscreen/RTS

Zbog visokog vodostaja i nagomilanog mulja, radnici danima nisu mogli ni da pronađu gde se nalazi kvar. Tek u petak, kada je voda počeka da opada, mogli su zaista da počnu da rade.

– Očistili smo vodozahvat da bi voda mogla malo brže da ide ka cevovodu. U ovom momentu smo stigli do naselja Međurečje i nastavljamo dalje gde je možda najteži deo, ali smatram da ćemo to brzo prevazići, kaže Bojanović.

Radnicima JKP „Ivanjica“ pomaže i Vojska Srbije, a pomoć je stigla i od privatnika i od obližnjih opština – Gornji Milanovac, Nova Varoš, Čajetina i Užice.

Crveni krst je Ivanjici ustupio 15 rezervoara za vodu tako da ih je na teritoriji grada ukupno 24.

U postrojenja za preradu voda iz Moravice pristiže iz dva pravca. Bojanović napominje da je upravo je kvar na pravcu iz kojeg stiže veći deo vode nepristupačan i radnici gradskog komunalnog preduzeća ne mogu sami da ga saniraju.

Zbog toga će im u popravci tog kraka pomoći Vojska Srbije.

Direktor JKP „Ivanjica“ sugrađane moli za strpljenje i ponavlja da radnici danonoćno rade kako bi Ivanjičani što pre dobili vodu.

IZVORRTS
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.