Ivan Kontić izručen Srbiji

Izvor: MUP Srbije

Nikšićanin Ivan Kontić, osumnjičen za brutalno prebijanje u Novom Sadu, izručen je jutros pravosudnim organima Srbije, saopštio je njegov branilac advokat Damir Lekić, prenose Vijesti.

Lekić je kazao da su srpski policajci jutros došli po Kontića i preuzeli ga i da će on učestvovati u sudskom postupku koji se protiv njega vodi u Srbiji.

Kontić je osumnjičen za pokušaj ubistva M.M. u Srbiji. Ministarstvo pravde Srbije poslalo je vlastima Crne Gore molbu za izručenje Kontića, nakon što se u medijima i na društvenim mrežama pojavio snimak brutalnog prebijanja M. M. u Novom Sadu, 24. avgusta.

Na snimku se vidi kako muškarac besomučno tuče drugog muškarca nakon što ga je oborio, a zatim mu lomi ruke.

Službenici crnogosrke Uprave policije uhapsili su Kontića 11. oktobra, u iznajmljenom stanu u podgoričkom naselju Zabjelo.

Iz policije su potvrdili da je Kontić izručen.

Danas je realizovana ekstradicija državljanina Crne Gore I.K. (30) iz naše države u Republiku Srbiju. Ovo lice se potražuje po međunarodnoj poternici NCB Interpol Beograd radi vođenja krivičnog postupka zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju, kazali su iz UP.

IZVORVijesti.me / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.