Intelektualna svojina – najskuplja roba na tržištu (VIDEO)

Čačak – Zaštita intelektualne svojine tema je radionice koja je danas održana u Naučno tehnološkom parku u Čačku u okviru projekta Ineraktivna platforma poslovnih informacija i novi model primene informacija. Cilj je pružanje pomoći u ovoj oblasti mladim potencijalnim preduzetnicima i korisnicima njihovih uslugaa da bi opstali na tržištu.

U savremenim uslovima poslovanja intelektualna svojina je veoma važno sredstvo ekonomskog razvoja. To je najskuplja roba na domaćem i svetskom tržištu i zato njena zaštita u današnje vreme postaje sve važnija.

Među učesnicima radionice bili su maturanti čačanske Tehničke škole na smeru Informacionih tehnologija. Predavači su im govorili šta je intelektualna svojina, koje su njene forme i kako se ona može štititi na području Srbije , ali i i na međunarodnom tržištu prilikom plasmana nekih proizvoda. Za đake interesantno predavanje , a pojedinci već znaju gde bi primenili stečeno znanje .

Današnja radionica ima za cilj da predoči mladim ljudima, prvenstveno onima koji žele da pokrenu sopstveni biznis , i korisnicima usluga NTP kako da efikasno upravljaju intelektualnom svojinom.

NTP je realizovao radionicu u saradnji sa osnivačem, Poslovnim udruženjem Unija 2000, a uz finansijsku podršku razvojne agencije Srbije.

TV Lav Plus

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.