Za infrastrukturu u Lužničkoj dolini, 20 miliona dinara

Užice – „Oko 20 miliona dinara je ove godine izdvojeno za infrastrukturne radove u Lužničkoj dolini, odnosno u Karanu, Ribaševini, Trnavi i Lunovom Selu. Do sada je asfaltirano nekoliko putnih pravaca u ukupnoj dužini oko 5 kilometara odnosno utrošeno je oko 16 miliona planiranih sredstava. Trenutno izvodimo radove u Karanu na putnom pravcu Mala metaljka – Valika metaljka u dužini od 1100 metara a nakon toga prelazimo u Lunovo Selo“, rekao je Nikola Maskimović direktor JP Užice razvoj i dodao da pored asfalterskih radova Grad Užice intezivno radi na izgradnji atarskih puteva, preciznije na izgradnji 29 putnih pravaca u 15 mesnih zajednica.
Član Gradskog veća zadužen za rad mesnih zajednica, Vladimir Sinđelić je istakao da je kada je u pitanju ovogodišnja građevinska sezona zadovoljan urađenim i dodao da „što se tiče realizacije budžeta za udruživanje sa mesnim zajednicama odnosno ugovora koji imaju takav oblik finansiranja, uz izvesne probleme sa određenim izvođačima uspeli smo da veliki deo ugovora završimo, a nastavićemo i dalje sve dok vremenski uslovi to budu dozvoljavali.“ „Trenutno imamo još pet mesnih zajednica sa kojima imamo nerealizovane ugovore ali se nadamo da ćemo do kraja godine jedan deo tih ugovora završiti. Ugovori koje ne stignemo ove godine da realizujemo ostaće za proleće gde nećemo čekati zvaničan početak građevinske sezone već ćemo čim vremenski uslovi to budu omogućavali ući u radove“- rekao je Sinđelić.

Direktorka JKP „Niskogradnja“, Snežana Milutinović ističe da ovo komunalno preduzeće trenutno izvodi radove na izgradnji punih pravaca u Lužničkoj dolini i Sevojnu, dok je jedna ekipa u Romanijskoj ulici gde sanira prekope posle izgradnje gasovoda.

Meštani sela Lužničke doline su istakli zahvalnost na podršci Gradu Užicu i zadovoljstvo urađenim na izgradnji putne infrastrukture ove godine:

TV Lav Plus

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.