IMALA I SAUČESNIKA: Romana Panić uhapšena zbog prevare sa bankomatima u Australiji

Izvor: Grand TV

Pevačica Romana Panić (45) i agent za prodaju nekretnina Filip M. (40) uhapšeni su u Australiji zbog sumnje da su tokom marta i aprila postavili uređaje za snimanje na tri bankomata u Brizbejnu, a zatim kopirali podatke i bankovne kartice. Kako piše australijski portal southcoastregister, oni su osuđeni na 14 i 12 meseci zatvora.

Njih dvoje su u Australiji boravili kao turisti, gde su, kako piše portal, zapali u probleme sa novcem pre nego što su smislili plan kako da „napune svoje novčanike“, izjavio je sudija Okružnog suda u Brizbejnu Pol Smit.

Oni su na taj način prikupili bankovne podatke 35 osoba.

Filip M. je priznao krivicu za 18 tačaka optužnice, Romana za 16 i oni će, pored toga što će morati da vrate novac, morati u zatvor – Filip M. 14 meseci, Romana 12 meseci, odnosno biće puštena uslovno posle tri meseca.

Policija je, nakon što je tehničar pronašao nelegalne uređaje na bankomatu, pretresom stana u Spring Hilu gde su njih dvoje odseli, pronašla obeležene novčanice u vrednosti 23.500 australijskih dolara, uređaje za snimanje kartica, kartice za skladištenje podataka na kojima su pronađeni snimci kupaca na bankomatima, lične bankarske podatke klijenata u bankama i alatke za instaliranje dodatnih uređaja.

IZVORNova.rs / Tanjug
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.