Hirurg Miodrag Lazić, direktor Urgentnog centra u Nišu, preminuo od posledica koronavirusa

Miodrag Lazić Foto: KC Niš

Sindikat lekara i farmaceuta Srbije objavio je danas da je u Kliničkom centru Niš od posledica zaraze novim koronavirusom preminuo direktor Urgentnog centra te zdravstvene ustanove Miodrag Lazić (64).

– Molimo sve lekare u Srbiji da u sredu 15. aprila u 10 časova minutom ćutanja odaju počast i ovom našem preminulom kolegi. Žrtve ne smeju ostati bezimene. Brinite o svojim lekarima da bi oni brinuli o vama – saopštili su iz SLFS na Fejsbuk profilu.

Miodrag Lazić je početkom aprila smešten u Kovid centar KC Niš, a mediji su izvestili da je danima bio u teškom stanju. Pomoćnik generalnog direktora KC i direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Radmilo Janković je krajem prošle sedmice demantovao pisanje medija da je Lazić na respiratoru, navodeći da on samo prima kiseonik, da je „u stabilnom stanju“ i „dobro raspoložen“.

Lazić je iskusni i nagrađivani hirurg, koji je između ostalog devedesetih vodio Srpsku ratnu bolnicu u Sarajevu, a nakon toga objavio autobiografsku knjigu „Dnevnih ratnog hirurga“, u kojoj govori o četvorogodišnjem hirurškom iskustvu u ratom zahvaćenoj Bosni i Hercegovini.

Dobitnik je stručnih priznanja, a 1994. godine mu je Patrijarh SPC Pavle dodelio orden „Svetog Save“. Radio je nekoliko decenija u niškom Kliničkog centru, bio je član Upravnog odbora, a od 2012. godine je rukovodilac Urgentnog centra.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

IZVORDanas
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.