GUŽVA ISPRED INFEKTIVNE KLINIKE: Od sutra u Beogradu još dve kovid ambulante

Danas su oko 14 časova bile gužve ispred Infektivne klinike u Beogradu. Ministarstvo zdravlja apeluje na sve građane koji sumnjaju da imaju simptome COVID-19 da na testiranje idu u kovid ambulante.

Ispred Infektivne klinike u jednom trenutku nalazilo se oko 30-40 pacijenata, prenosi RTS.

Neki od njih rekli su da su došli oko podneva i da još čekaju da budu primljeni. Neki su rekli da su dobili upute iz svojih matičnih Domova zdravlja i kovid ambulante.

Ima i pacijenata koji su čekali više sati ispred domova zdravlja, nisu sačekali i platili komercijalni test. Zbog pozitivnog testa su sada tu.

Tu je jedna od porodica iz Kruševca, čiji je sin pozitivan na koronavirus. Došli su na Infektivnu kliniku.

Ministarstvo je apelovalo na sve one koji imaju simptome respiratorne infekcije, visoku temperaturu, kašalj, opštu malaksalost, da odu u kovid aambulantu matičnog doma zdravlja gde će im lekar uraditi dijagnostiku, a to podrazumeva bris grla, krvnu sliku, ako čuje promene na plućima snimak i brzi test.

Tada će lekar proceniti da li je potrebno da se taj pacijent šalje na trijažu na viši nivo – Infektivnu kliniku i Kliničko-bolnički centar Bežanijska kosa.

Ispred kovid ambulanti se i dalje prave velike gužve i da kovid ambulante rade od sedam ujutri do 20 sati, subotom od 8 do 18.

Od sutra u Beogradu i dve nove kovid ambulante. Jedna će biti u Čarlija Čaplina na Paliluli, a druga u Cara Dušana u Zemunu. One će raditi sedam dana 24 sata.

IZVORRTS
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.