Gradonačelnik Kragujevca prima dve plate

Kragujevac, Foto: N1/Milan Nikić

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, zarađuje dve plate – jednu gradonačelničku i drugu kao spoljni saradnik guvernerke Narodne banke Srbije.

Gradonačelnička plata iznosi 110.743,28 dinara, dok je saradnička plata Dašića 110.000 dinara, pokazuju podaci o imovini i prihodima funkcionera objavljenim na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, piše portal Pressek.

Dašićeva imovinska karta, koja je takođe javno dostupna, pokazuje da gradonačelnik Kragujevca u svom posedu nema nekretnine, niti štednju ili bilo kakav depozit u bankama, piše Pressek.

Agenciji za sprečavanje korupcije gradonačelnik je prijavio da u svom vlasništvu ima automobil Volkswagen Passat star 8 godina i motocikl Honda Africa Twin DCT SD04 CRF1000L 2016. godište.

Foto: Printscreen/Agencija za sprečavanje korupcije

Da podsetimo, u zvaničnoj biografiji gradonačelnika Kragujevca navodi se da potiče iz oficirske porodice, “što ga je donekle i opredelilo da nakon Srednje ekonomske škole u Kragujevcu, studije završi na Vojno-tehničkoj akademiji u Beogradu 2002. godine kao diplomirani ekonomista i oficir”.

Karijeru je započeo zvanjem potporučnika u logističkoj brigadi za snabdevanje i opremanje Generalštaba i Ministarstva odbrane. 2005. godine karijeru nastavlja u Agenciji za privatizaciju RS, prvo kao pomoćnik rukovodioca projekta, a kasnije i kao direktor regionalnog centra u Kragujevcu. 2012. godine zasniva radni odnos u Narodnoj banci Srbije na poziciji direktora odeljenja Prinudne naplate u Kragujevcu, da bi pola godine kasnije na poziv Guvernera NBS prešao u Beograd radi dodatnog angažovanja na mestu ličnog savetnika za regionalni nadzor u filijalama u Kragujevcu, Nišu i Užicu, i po ovlašćenju Guvernera koordinator Sektora za poslove sa gotovinom i trezorskim odeljenjima u filijalama u Beogradu i Novom Sadu.

Nikola Dašić je jedan od osnivača gradskog odbora SNS Kragujevac i član Izvršni odbor stranke.

Kao prvi čovek grada Kragujevca i nosilac izborne liste “Aleksandar Vučić – Za našu decu”, Dašić je na funkciju stupio 24. avgusta kada je Kragujevac dobio i jedanaestočlano gradsko veće.

Tajnim glasanjem, Dašić je dobio poverenje 70 od 87 odbornika, novog saziva lokalnog parlamenta.

IZVORNova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.