GRADONAČELNIK ČAČKA OSUDIO DOGAĐAJE U BEOGRADU: Najoštrije osuđuje nasilje i vandalizam političara

Gradonačelnik Čačka, Milun todorović, Foto: GU Čačak

Saopštenje gradonačelnika Čačka i predsednika gradskog odbora SNSa u Čačku, prenosimo u celosti.

Najoštrije osuđujem nasilje i vandalizam političara koji stoje iza nereda u Beogradu, u trenutku kada se država i naš zdravstveni sistem suočavaju, sa još jednim udarom virusa kovid-19.

U trenutku kada moramo biti jedinstveni u odbrani života i zdravlja naših građana i poštovati sve mere koje mogu doprineti sprečavanju širenja virusa, počelo je destruktivno ponašanje onih koje ne zanima bezbednost i zdravlje građana Srbije, sa ciljem urušavanja institucija sistema.

Napadi na policiju, upad u Narodnu skupštinu, razbijanje prostorija, pa cak i glave lidera jednog opozicionog pokreta, zato sto je izašao na izbore, jesu oblici nedopustivog nasilja.
Pozivati na okupljanje, u trenutku kada to može da dovede do novog širenja zaraze, do novih slucajeva u prepunim bolnicama, direktan je udar na sve lekare i medicinsko osoblje, koji 24 sata dnevno vode bitku za svaki život obolelih građana.

Nasilje je poslednje utočiste nesposobnih, a pravna država će reagovati i zaštititi bezbednost i imovinu svih građana Srbije.

U Srbiji će se kao i prethodnih 8 godina, poštovati sve demokratske vrednosti, sloboda okupljanja i izražavanja mišljenja, ali nikad nećemo dozvoliti da Srbijom upravljaju grupe tajkuna, huligani i narko karteli.

Takvi više nikad neće vladati Srbijom!

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.