GRAĐANI UŠLI U SKUPŠTINU: Policija reagovala, bačen suzavac

Foto: Tanjug / Nikola Anđić

Grupa građana okupila se ispred Skupštine Srbije protestujući zbog povratka restriktivnih mera i ponovnog uvođenja policijskog sata, koji je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Oko 22.15 časova grupa demonstranata je ušla u Skupštinu Srbije, nakon čega je intervenisala policija i posle petnaestak minuta ih potinsula van parlamenta. U jednom trenutku je bačen i suzavac.

U Skupštinu je ušao i bivši član Dveri Srđan Nogo. „Ovo je narod Srbije, ko zna čije su ovo pristalice. Svi smo mi ovde narod Srbije„, rekao je Nogo.

Demonstranti su u pokušaju da probiju policijski kordon srušili sigurnosna vrata. Demonstranti su zatim gađali Skupštinu i žandarmeriju kamenicama i limenkama.

Među demonstrantima ima opozicionih političara, međutim oni su ostali ispred Skupštine kada je deo okupljenih „uleteo“ u Skupštinu.

Foto: N1

Nije mirno, gađaju nas. Mi smo mirni, slobodno kažite da nas gađaju, rekao je pripadnik Žandarmerije.

Građani su prethodno blokirali saobraćaj na raskrsnici Trga Nikole Pašića i Takovske ulice.

IZVORN1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.