Gornji Milanovac predstavljen na Beogradskim investicionim danima

Gornji Milanovac – U Beogradu su, u organizaciji grada Beograda, Centralno evropskog foruma za razvoj (CEDEF) i Privredne komore Srbije održani treći Beogradski investicioni dani. Skup je održan u Sava centru.


Treći Beogradski investicioni dani 2017 bili su prilika da Beograd i Srbija ukažu na uspešno realizovane investicije, potencijale za nove i na izazove domaćih i stranih investitora. Kroz interaktivnu diskusiju, otvaranje pitanja i dilema, razmenu mišljenja i neprosredne kontakte razgovaralo se o velikom porastu stranih direktnih investicija, uspešnim grinfild i braunfild investicijama i strateškim partnerstvima, mogućnosti izvoza na treća tržišta, saradnji u regionu, iskustvima generalnih direktora vodećih svetskih i domaćih kompanija i o ulozi i podršci međunarodnih finansijskih institucija.


Opštinu Gornji Milanovac predstavljali su predsednik opštine Dejan Kovačević i predsednik Skupštine opštine Lazar Nikolić. Oni su ostvarili niz kontakata sa privrednicima iz Srbije i Evrope. Razgovarali su i sa generalnim direktorom DDOR osiguranja i predsednikom Upravnog odbora Komore italijansko-srpskih privrednika Đorđom Markeđanijem, koji je najavio da će zajedno sa investitorima iz Italije posetiti Gornji Milanovac.
Održan je i poseban CEDEF Panel: “Panel direktora – Investicije u regionu i prilike za izvoz“. Posvećen je poslovnim liderima, domaćim i stranim investitorima, te kreatorima biznisa i brendova koji prevazilaze granice. Biznis lideri su diskutovali o poslovnom ambijentu regiona, podelili su svoja iskustva i izazove, ali su i pružili odgovore zašto treba investirati u Beograd, Srbiju i region. Panel je otvorila predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.
Na poziv rukovodstva opštine, učešće u diskusiji uzeo je i predsednik „Metalac Grupe“ Dragoljub Vukadinović, koji je preneo svoja iskustva u radu i izneo predloge kako unaprediti poslovni ambijent.
Na poziv gradonačelnika Beograda Siniše Malog i predsednika Skupštine grada Nikole Nikodijevića, predsednik Kovačević i predsednik Skupštine Nikolić prisustvovali su večeri u zgradi Geozavoda.

TV Lav Plus

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.