Gojković: Pik ove nedelje, oko 2.500 zdravstvenih radnika zaraženo

Izvor: N1

Sekretar za zdravstvo Vojvodine Zoran Gojković izjavio je da veruje da bi ova nedelja mogla da bude pik u kojem bi se beležio najveći broj novozaraženih koronavirusom i da bi potom brojevi počeli da padaju.

Gojković je za RTS rekao da zdravstvo ima dovoljno infrastrukturne opreme, lične zaštite opreme, ali ono što je jasno jeste da se ne mogu beskonačno otvarati kapaciteti za intenzivnu terapiju.

U ovom trenutku pacijenti koji se primaju zahtevaju poluintenzivno i intenzivno lečenje, istakao je on i naglasio i da je oboleo veliki broj zdravstvenih radnika, oko 2.500 na nivou Srbije.

Gojković je apelovao na građane da primenjuju preventivne mere, obustave kontakte, nose maske, jer sada nema nikoga da ne poznaje nekoga ko se razboleo, izvukao jedva živu glavu.

Prema njegovoj oceni, bez obzira na brojne apele, ljudi počinju konačno da se ponašaju onako kako bi trebalo.

Vojvodina je, rekao je Gojković, kompletno u vanrednoj situaciji, jer u svim okruzima beleži velike brojeve novozaraženih.

Imali smo od 1.500 do 2.000 na dnevnom niovu i nadam se da smo dostigli taj najveći broj, rekao je Gojković koji strahuje da će se „kupovina na Crni petak“ odraziti u populaciji.

IZVORFoNet / RTS / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.