FORMIRANA UDRUŽENA OPOZICIJA SRBIJE: Cilj je smena režima i izgradnja slobodnog društva

Izvor: N1

Odluku o formiranju Udružene opozicije Srbije danas je potpisalo 12 političkih subjekata – Građanska platforma, Demokratska stranka, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Državotvorni pokret Srbije, Narodna stranka, Narodni pokret Srba sa KiM „Otadžbina“, Pokret za preokret, Pokret slobodna Srbija, Udruženje sindikata Srbije „Sloga“, Stranka slobode i pravde, Šumadijska regija i Đorđe Vukadinović.

Kako je rekao Janko Veselinović iz Pokreta za preokret na konferenciji za novinare, dve su zajedničke stvari potpisnicima – niko nikada nije sarađivao sa režimom Aleksandra Vučića i ispoštovali su Sporazum sa narodom i da nisu izašli na „lažne izbore“.

Današnja odluka je nastavak saradnje ovih političkih organizacija sa vrlo jasnim ciljevima, rekao je Veselinović.

On je, predstavljajući odluku o formiranju Udružene opozicije, istakao da „Srbija nije slobodna zemlja“ odnosno da je „posle lažnih izbora koje su narod i opozicija udruženo bojkotovali, postala jedina zemlja u Evropi koja nema ni legitimnu Skupštinu ni Vladu“.

Izvor: N1

Građani su danas životno i egzistencijalno ugroženi, ucenjeni, institucije su uništene, a mediji zarobljeni. Duboko svesni razmere ekonomske i društvene propasti, doneli smo odluku o formiranju Udružene opozicije Srbije sa samo jednim ciljem – smeni nestručnog, bahatog, korumpiranog režima zasnovanog na samovolji jednog čoveka i izgradnja demokratskog i slobodnog društva za šta ćemo se boriti i izboriti svim raspoloživim sredstvima nenasilne političke borbe, koja uključuje sve oblike građanske neposlušnosti, rekao je on.

Obavezujemo se, dodao je Veselinović, da ćemo se, svesni ideoloških razlika, boriti za uspostavljanje slobodnog društva i demokratskog poretka.

Pozivamo sve političke organizacije koje dele iste ideje i koje su se do sada ponašale na sličan način u borbi protiv režima Aleksandra Vučića, da nam se u narednom periodu pridruže političke partije, pokreti, sindikati, ali i pojedinci, rekao je Veselinović.

IZVORN1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.

1 KOMENTAR

  1. Nakon ubedljive pobede na redovnim izborima, a bojkot izbora od strane opozicije, je samo doprineo vraćanje jednopartijski sistem vladanja, gde jedan čovek odlučuje o svemu i svačemu, čak kada će dan, a kada noć. Sada opozicija formirala Udružena opozicija Srbije (UOS) sa ciljem smena bahatog režima, kako navode. Pretpostavljam da će se načekati do njihovog dolaska na vlasti. Prvo oni nemogu da se dogovore ni po jednom pitanju, a kamo li da podele vlast. Pustite ih neka čekaju. Bojim se da ‘e se pre raspasti, nego li da iya]u udru\eni na iybore. Slede’I su ya iybor predsednika.

Comments are closed.