Na Fakultetu tehničkih nauka počelo prijavljivanje za besplatnu pripremnu nastavu

Na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku danas je počelo prijavljivanje kandidata za pohađanje besplatne pripremne nastave za polaganje prijemnog ispita za upis u prvu godinu osnovnih akademskih i integrisanih akademskih studija. Prijavljivanje kandidata za besplatnu pripremnu nastavu trajaće do 8. marta i obavlja se elektronski posredstvom sajta Fakulteta tehničkih nauka u Čačku: www.ftn.kg.ac.rs

Nastava će početi u prvoj polovini marta, realizovaće se subotom, a nastavu će izvoditi profesori i asistenti fakulteta. Pripremna nastava će biti organizovana za svih pet predmeta koji se mogu polagati na FTN. Koji će predmet kandidati pohađati zavisi o studijskog programa za koji će se opredeliti. Na raspolaganju je nastava iz matematike, fizike, osnova elektrotehnike, informatike i organizacije.

Budući studenti se mogu opredeliti za jedan od šest studijskih programa osnovnih akademskih i integrisanih akademskih studija u trajanju od četiri ili pet godina. U trajanju od četiri godine su:

1. Elektrotehničko i računarsko inženjerstvo (koje sadrži tri modula):

  • Industrijsku elektroenergetiku
  • Elektroenergetske sisteme
  • Računarsko inženjerstvo

2. Mehatronika

3. Informacione tehnologije, koje se realizuju u tri modula:

  • IT u obrazovanju
  • Softversko inženjerstvo
  • IT u industriji

Budući brucoši mogu birati i jedan od dva studijska programa:

4. Inženjerski menadžment (za koji su akreditovane i doktorske studije) i

5. Preduzetnički menadžment

Studijski program integrisanih akademskih studija Tehnika i informatika traje pet godina i namenjen je budućim profesorima tehnike i informatike.

Ovo je deseta godina da se na FTN u Čačku održava besplatna pripremna nastava za buduće brucoše i do sada je taj program pohađalo skoro 3000 maturanata. Kao društveno odgovorna visokoobrazovna ustanova FTN želi da pomogne i budućim studentima i njihovim roditeljima koji na ovaj način neće izdvajati značajna sredstva za časove pripreme.

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.