Fakultetu tehničkih nauka u Čačku dodeljen je status Međunarodne Eko škole

Čačak – Fakultetu tehničkih nauka u Čačku dodeljen je status Međunarodne Eko škole. Zahvaljujući predanom radu članova Eko odbora, Nacionalna Fondacija za obrazovanje o životnoj sredini uručila je Fakultetu ovu prestižnu povelju.

Brojne dosadašnje aktivnosti koje su realizovali profesori i studenti sa studijskih programa Inženjerski i Preduztetnički menadžment , a uz podršku rukovodstva Fakulteta reziltirali su dobijanjem Međunarodnog eko pasoša.

Škole koje brigu za životnu sredinu postavljaju kao trajnu vrednost i način življenja, su osnovni uslovi za sticanje statusa, ali, bez praktičnih rezultata i nema uspeha, kažu studenti.

Fakultet tehničkih nauka u Čačku, svojim prmierom pokazuje kako se treba odnositi prema životnoj sredini, jer, energetska efikasnost zgrade odgovara ekološkim standardima. A pri tom nalaze se u zlenoj zoni koja predstavlja pluća grada, a gde bi i osnovali prvi Eko kampus Srbije.

Čačanske osnovne škole Milica Pavlović, Ratko Mitrović i Sveti Sava takođe imaju status međunarodne eko škole. Od 2012. godine, Srbija je ucrtana na mapu sveta u kojoj se realizuje Program zaštite životne sredine. učestvuju 52 zemlje, a uključeno je više od 12 miliona đaka i studenta.

TV Lav Plus

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.