Epidemiološka situacija u Ivanjici sve bolja

Foto: Freepik

U opštini Ivanjica je znatno bolja epidemiološka situacija u odnosu na početak jula, kada je došlo do širenja virusa korona, te se tako sada primećuje trend opadanja broja pozitivnih, kao i broja prvih pregleda, izjavila je danas direktorka Doma zdravlja Jelena Stojković.

Ona je za Tanjug navela da je od 3. jula potvrđeno 78 obolelih od kovida-19 i ukupno 17 preminulih i uporedila podatke od marta, kada je registrovano četvoro pozitivnih i jedan preminuli.

Kako kaže, poslednjih nedelju dana je tendencija opadanja u broju pozitivnih i broju prvih pregleda, pa tako sada bude oko 15 prvih pregleda.

U ponedeljak i utorak smo imali 80 pregleda, od toga 16 prvih pregleda, ostalo su bile kontrole. Dnevno bude oko 15 prvih novih pregleda, a dnevno testiramo i po 15 ljudi, navodi Stojković.

Prema njenim rečima, u poslednjih nedelju dana zabeleženo je petoro novoobolelih.

IZVORTanjug / Nova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.