EPARHIJA: Episkop Joanikije preležao koronavirus

Izvor: Mitropolija crnogorsko-primorska

Nakon sprovedenih kontrolnih laboratorijskih, dijagnostičkih i fizikalnih pregleda lekari su izrazili zadovoljstvo dobrim opštim stanjem Njegovog preosveštenstva Episkopa budimljansko-nikšićkog i administratora Mitropolije crnogorsko-primorske g. Joanikija, i konstatovali da je lečenje uspešno privedeno kraju, saopšteno je iz informativne službe Eparhije budimljansko-nikšićke.

Kako su naveli u saopštenju, serološkim testom utvrđeno je odsustvo IgM i prisustvo IgG antitela, te se može reći da je organizam stvorio imunitet na koronavirus.

Po trenutno važećim epidemiološkim merama zakonski period samoizolacije episkopa Joanikija je istekao, a takođe i period izolacije namenjen za odmor i oporavak koji je određen od strane lekara, navodi se na sajtu Eparhije budimljansko-nikšićke.

Dalje su naveli da “u ime Episkopa Joanikija, kao i u ime Eparhije budimljansko-nikšićke izražavamo zahvalost menadžmentu i medicinskom kolektivu Opšte bolnice Berane na uloženom trudu i pokazanom profesionalizmu prilikom potrebnih dijagnostičkih pregleda i pružanja medicinskih usluga za vreme Episkopovog kućnog lečenja”.

Posebnu, srdačnu zahvalnost iskazujemo lekaru Episkopa, đakonu dr Nikodimu Radenoviću i medicinskim sestrama Branki Delević i Dijani Čukić, zaključeno je u saopštenju.

Podsetimo, informativna služba Eparhije budimljansko-nikšićke je 4. novembra saopštila da je Joanikije pozitivan na koronavirus, i od tada se nalazio u samoizolaciji.

IZVORNova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.