DVERI PORUČUJU: Lokalna vlast u Čačku kriva zbog širenja epidemije

Foto: Direkt.rs

Gradska organizacija Dveri u Čačku ocenila je danas da gradska vlast snosi direktnu odgovornost za nagli skok broja novozaraženih od korona virusa u tom gradu.

Naša upozorenja i slutnje da će neustavni i nedemokratski izbori, koje je na silu održala Srpska napredna stranka (SNS), dovesti do eskalacije pandemije nažalost su se obistinile. Od dana izbora u Čačku broj novozaraženih drastično je povećan, kaže se u saopštenju.

Dveri navode da postoji mogućnost da je lokalna vlast krila podatke o broju novozaraženih dok nisu prošli izbori, ali da je sigurno da se nakon izbora u Čačku dogodio nagli skok novozaraženih koronavirusom.

Vlast je čak išla dotle da je u predizbornoj kampanji proglašavala da je epidemija u Čačku uspešno savladana, a danas uvodi vanrednu situaciju u našem gradu jer ne može da se izbori sa novim talasom zaraze, navodi se u saopštenju.

Dveri ističu da se zabrinutost za zdravlje porodica, komšija i prijatelja pojačava nesnalaženjem gradske vlasti koju su ocenili kao “nesposobnu” i “korumpiranu”.

Građani nam se žale na veliki broj propusta, počevši od neadekvatnog informisanja o broju novozaraženih i kliničkom stanju hospitalizovanih sugrađana pa do mera pomoći grada Čačka na koju bi eventualno mogli računati, navodi se u saopštenju.

Dveri kažu da je “kap koja je prelila čašu” bilo igranje kola nasred gradskog šetališta i bakljada na zgradi u kojoj se nalazi sedište SNS u Čačku u izbornoj noći.

To je izazvalo kontraefekat čak i kod birača i pristalica SNS. Očito su i oni žrtvovani time što su naterani da izađu na zdravstveno nebezbedne izbore, a sada nema dovoljno testova i mesta u bolnici za sve, navodi se u saopštenju.

Dveri ističu da je gradonačelniku Čačka i njegovom Кriznom štabu istekao mandat 20. juna ove godine i da oni više ne predstavljaju nikakvu vlast u ovom gradu, niti imaju zakonska ovlašćenja za uvođenje vanredne situacije.

U Čačku je 3. jula uvedena vanredna situacija zbog velikog broja zaraženih koronavirusom.

IZVORNova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.