Dveri podnele krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Čačka

Foto: Tanjug (Rade Prelić)

Pokret Dveri podneo je Višem javnom tužilaštvu u Čačku krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Miluna Todorovića zbog, kako su naveli, „višestrukog ugrožavanja zdravlja građana“ u vreme koronavirusa.

U prijavi se navodi da je Todorović „tokom maja i juna u svojstvu rukovodioca Štaba za vanredne situacije grada i gradonačelnika, usmeno i u pisanoj formi putem predizbornih letaka, opšteopasnom radnjom-tvrdnjom da je grad Čačak pobedio epidemiju kovid-19, a sve u cilju održavanja lokalnih izbora 21. juna, prouzrokovao opasnost po život i zdravlje ljudi izuzetno velikog obima postupajući pri tome sa direktnim umišljajem“.

Drugi razlog za podnošenje krivične prijave je što je, iako je Statutom Grada obavezan da vodi brigu o životnoj sredini u Gradu čiji je izabrani gradonačelnik, u toku novembra i decembra nevršenjem svoje službene dužnosti naneo štetu građanima na način što je istima ozbiljno ugroženo javno zdravlje usled izuzetno visokog aerozagađenja, registrovanog na svim internet stranicama međunarodnih instituta koji se bave istim, naveli su iz Dveri.

Predsednik pokreta Boško Obradović ocenio je posle podnošenja prijave da je „došlo vreme krivične i političke odgovornosti“.

Došlo je vreme da svi oni koji služe vladajućem režimu za to i odgovaraju. Ovaj korumpirani, pljačkaški sistem održava čitava armija vernih slugu i aparatčika SNS koji za uzvrat imaju dozvolu da pljačkaju narod i državu. Ono što je nova faza jeste da sada ugrožavaju i ljudske živote dovodeći u pitanje zdravlje građana, naveo je Obradović.

Podsetio je da su Dveri ranije podnele krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Čačka zbog zagađenja Morave i „svega što proističe iz te ekološke katastrofe“, ali i dodao da je izostala reakcija nadležnog tužilaštva.

IZVORBeta / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.