Dveri i dalje ljute na gradske većnike

Čačak – U nastavku 16. sednice Skupštine grada Čačka odbornici su drugog dana raspravljali u pojedinostima o izmenama i dopunama odluke o budžetu za 2017. Sa druge strane predstavnici Pokreta Dveri ni danas nisu mogli da se pomire sa činjenicom da predložena Porodična deklaracija nije juče stavljena na dnevni red , zbog čega su ponovo organizovali KZN ispred skupštinske sale.

Prema rečima Radmile Živković , odbornice pokreta Dveri , gradski većnici odbili su predloženu Porodičnu deklaraciju sa kako je istakla neobičnim objašnjenjem , Iako ju je Komisija za ravnopravnost polova i podršku porodici jednoglasno prihvatila. Uz napomenu da je bilo neprimerenih komentara, a da je u obrazloženju između ostalog rečeno da je reč o političkoj odluci i da ne postoji dobra namera, što naglašava nije tačno, Živković kaže da je podatak da je u 2016. rođeno manje beba nego u poslednjih sto godina, samo jedan od razloga da se Deklaracija uvrsti u dnevni red Skupštine, a razloga ima još.

Statistika je neumoljiva , kaže odbornica Živković i dodaje da su brojke dovoljan razlog da se nešto preduzme. Sveobuhvatna pomoć porodici predstavlja ključ rešenja demografskog problema. Dugoročni cilj pokreta Dveri je povećanje kvaliteta života bračnih parova i da grad Čačak postane zaštitnik porodice.

Dok su nezadovoljnii dverjani sa novinarima razgovarali u skupštinskoj sali nastavljena je 16.sednica sa raspravom u pojedinostima o drugom rebalansu budžeta za 2017. Predsednik Skupštine se nada da će danas biti završena rasprava u načelu i u pojedinostima io drugim tačkama dnevnog reda i očekuje da će sutra biti održan dan za glasanje.

TV Lav Plus

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.