Dva muškarca stradala u požaru u novosadskoj fabrici

Foto: RTV (Jaroslav Pap)

Dve osobe su stradale jutros u požaru u pogonu fabrike Koteks Viscofan u industrijskoj zoni Sever.

– Nažalost, ekipe Hitne pomoći mogle su da konstatuju da su dve osobe smrtno nastradale u požaru. Reč je o muškarcima rođenim 1958. i 1972. godine, rekao je Tanjugu portparol novosadske Hitne pomoći dr Zoran Krulj.

Prema njegovim rečima, na lice mesta izašle su dve ekipe, od kojih je jedna zbrinula povređenog 40. godišnjeg muškarca, a potom ga prevezla u bolnicu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici.

U fabrici su i dalje vatrogasna kola, iako je vatra ugašena.

Foto: RTV

Vatra je planula jutros oko devet sati, a lokalizovanje požara je trajalo više od tri sata.

Požar je gasilo 25 vatrogasaca-spasilaca, sa 11 vatrogasnih vozila. JKP Gradska čistoća je poslala tri cisterne sa vodom.Uzrok požara i dalje nije poznat, ali prema informacijama radnika fabrike, požaru je prethodila detonacija.

U ovom fabričkom pogonu proizvode se creva za mesnu industriju.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević upućuje najiskrenije saučešće porodicama radnika stradalih u požaru koji je danas u prepodnevnim časovima izbio u pogonu fabrike „Koteks Viscofan“ u industrijskoj zoni Sever.

– Veoma me je potresla vest o ovoj strašnoj nesreći u kojoj je dvoje ljudi izgubilo život. Ne postoje reči utehe za njihove porodice, a u ime Grada i u svoje lično ime, njihovim bližnjima upućujem saučešće. Očekujem od nadležnih organa da što pre utvrde uzrok ove nesreće, a Grad Novi Sad je na raspolaganju za pružanje pomoći porodicama koje su ostale bez svojih najmilijih, naglasio je gradonačelnik Vučević.

IZVORRTV
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.