Državljanin Srbije u Hrvatskoj prijavljen zbog utaje poreza

Foto: pixabay.com

Protv državljanina Srbije u Hrvatskoj je podneta krivična prijava zbog sumnje da je kao direktor firme iz Popovice oštetio hrvatski državni budžet za gotovo 1,7 miliona kuna.

Krivičnu prijavu je podnela Sisačko-moslavačka policija na zahtev sisačog opštinskog državnog tužilaštva zbog sumnje da je 37-godišnjak odgovoran za zloupotrebu poverenja u privrednom poslovanju, utaju poreza i povredu obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Isgtragom je utvrđeno da je osumnjičeni od avgusta 2017. do septembra 2018. u više navrata sa računa firme podigao ukupno preko 2,5 miliona kuna, a trošenje nije opravdao niti je vodio propisanu poslovnu dokumentaciju, rekli su u policiji.

IZVORNova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.