Dr Luković: Sve dok su medicinski radnici u skafanderima neće biti kupanja na bazenima

Dr Mihailo Luković, šef Radnog tima, Foto: GU Čačak

Rukovodilac Radnog tima za praćenje širenja epidemije koronavirusa dr Mihailo Luković ocenio je da vanredna situacija u Čačku još uvek neće biti ukinuta.

On je istakao da se stanje iz dana u dan poboljšava, ali da je Čačak i dalje u “nesigurnom periodu“.

Nema još uslova, možemo da pričamo šta hoćemo, dok je gore armija ljudi u skafanderima, bilo bi neprincipijelno da se masa kupa. Propisi u vanrednoj situaciji su takvi da se zna šta se može, a šta ne može. Ukoliko hoćemo da angažujemo bazen u tim situacijama to bi bio određen broj lica, a onda bi bilo ove si primio, ove nisi, naveo je Luković.

Nije problem u vodi, veću kontaktima, naglasio je Luković, dodajući da se zbog toga okleva.

Imamo naznaku iz Lučana da se povećava broj obolelih od respiratornih bolesti, upravo zbog toga što u tom mestu radi bazen, zaključio je Luković.

IZVORMNA, Morava info
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.