DOM ZA STARE RADIO BEZ DOZVOLE: Inspekcija zatvorila dom u Čačku

Foto: Morava Info

Inspektori iz sistema socijalne zaštite zatvorili su su juče dom za stara lica i za osobe sa invaliditetom “Dvoje“ u Vranićima kod Čačka, jer je utvrđeno da ova ustanova pruža usluge bez licence, piše današnja “Politika“.

Kako ističu u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u domu su zatečena 32 korisnika i 14 zaposlenih osoba, a reč je o ustanovi koja je nekada imala licencu za rad, koju je u međuvremenu izgubila zbog, kako je navedeno, “mnogih propusta u radu“.

Direktor ove ustanove ima obavezu da obavesti porodice da dođu po svoje stare osobe, a ako srodnici nisu u stanju da brinu o njima ili imaju probleme prilikom smeštaja u druge domove, treba da se obrate nadležnom centru za socijalni rad. S obzirom na to da rukovodioci doma tvrde da su poštovali sve epidemiološke preporuke i nisu dozvoljavali posete starim osobama, dobiće instrukciju kako da realizuju njihov povratak kući, ističu u resornom ministarstvu, a prenosi “Politika“.

Navodi se i da je ustanova u Vranićima četvrti dom za stare osobe koji je zatvoren od početka pandemije kovida 19. Zabrana poseta domovima za stare još uvek je na snazi.

IZVORPolitika / Morava Info
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.