Do sada ukupno 9.009 potvrđenih slučajeva, za 24 sata 6 preminulih

Foto: Screenshot

U proteklom danu testirane su 6.703 osobe, a ukupno je urađeno 85.645 testova.
Na bolničkom lečenju trenutno je 2.479 pacijenata, a na respiratorima je 71 oboleli.

Prema poslednjim podacima, u Srbiji je koronavirusom zaraženo 9.009 osoba. Borbu sa COVID19 izgubilo je 179 pacijenta.

U poslednja 24 časa testirane su 6.703 osobe, od kojih je 285 bilo pozitivno.

Šest osoba je preminulo u poslednja 24 časa, dve osobe muškog i četiri osobe ženskog pola.

I u narednom periodu potrebo je izbegavanje kontakata i to treba da bude solidarno i odgovorno, jer samo tako možemo da privedemo kraju ovu borbu sa koronavirusom, rekao je doktor Srđa Janković na konferenciji za novinare.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković apelovao je one koji ne moraju da izlaze tokom vikenda, da to ne rade i zamolio za ličnu odgovornost.

Zabrana kretanja počinje danas u 18 sati do subote u 5 ujutru, a tokom vikenda, takođe od 18 časova do 5 ujutru narednog dana.

U ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika i domovima za smeštaj odraslih i starih, zaključno sa današnjim danom, koronavirusom je zaraženo 574 korisnika i 126 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 107, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 49.

Korisnici u ustanovama socijalne zašite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zašite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.