Đerlek: Rezultati mera za 7 do 10 dana, ako bude potrebe biće i rigoroznije

Izvor: Printscreen / Tanjug

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da je u celoj Srbiji epidemiološka situacija zbog korone, u svim okruzima i regionima, ista ili slična – „vrlo ozbiljna, teška i neizvesna„.

U ovom trenutku borimo se na teritotiji cele Srbije, rekao je Djerlek za Radio televiziju Srbije.

Na pitanje o stanju u bolnicama u glavnom gradu, on je rekao da su „kovid kapaciteti u Beogradu popunjeni i da još uvek imamo veći broj prijema nego otpusta„.

Naši lekari se trude da preraspedelom obezbedimo mesta za pacijente sa teškom kliničkom slikom, sve ostale raspoređujemo po drugim centrima kao što su Kragujevac, Niš, Soko Banja, Vrnjačka Banja, rekao je Đerlek.

On je istakao da su protokoli lečenja u celoj Srbiji isti, tako da pacijenti dobijaju terapiju kao u Beogradu.

Govoreći o novim merama, koje bi Vlada Srbije trebalo uskoro da usvoji, on je naveo da se mogu očekivati dobri rezultati, ako se pokaže odgovornost i disciplina.

On je naveo da je teško predvideti prve rezultate, ali očekuje da se to desi u roku od sedam do deset dana od stupanja na snagu.

Prema njegoviim rečima, postigli smo visoke cifre u zaražavanju i biće izuzetno teško sada stabilizovati situaciju.

Posle sedam do deset dana ćemo oceniti, evaluirati, situaciju i ako bude potrebno za očekivati je nove reigoroznije mere, naveo je Đerlek.

On je naročito upozorio da je rizično okupljanje i pozvao građane da izbegavaju kontakti kad god je to moguće.

IZVORBeta / RTS.rs / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.