DISKRETNI HEROJI: Civilna zaštita Čačak uvek tu kada je teško

Dezinfekcije javnih površina, Foto: FB/Civilna zaštita Čačak

Kada su 2014. i 2016. godine poplave zahvatile veći deo naše zemlje mnogi naši sugrađani su se našli u posrednoj i neposrednoj opasnosti. Ni Čačak nije izbegao da podeli sudbinu svoje zemlje, pa se i dobar deo teritorije ovog grada našao pod vodom. Mnogo toga je bilo neizvesno, osim angažovanja jedinica Civilne zaštite na odbrani od poplava.

Ovi hrabri ljudi, žene i muškarci, prvi su na liniji odbrane u Vanrednim situacijama. Poplave, požari, evakuacije, dezinfekcije i spasavanje su nešto što je u njihovom opisu posla. Oni se često nisu školovali samo za ovo zanimanje, ali su ga izabrali kako bi pomogli svojim sugrađanima u teškim situacijama.

Dezinfekcija Doma zdravlja, Foto: FB/Civilna zaštita Čačak

Tokom epidemije koronavirusa, pripadnici JCZ Čačak dezinfikovali su preko preko 380.000 metara kvadratnih objekata, dezinfikovali su bolnice, policijske stanice i sve ono što je bilo neophodno za normalno funkcionisanje u Vanrednom stanju.

Dezinfekcija objekata, Foto: FB/Civilna zaštita Čačak

Pripadnici Civilne zaštite dopremili su preko 2900 obroka korisnicima Narodne kuhinje, tokom 24 časa dnevno, dostvljali su lekove i namirnice svima kojima je to bilo potrebno. Obezbeđivali su Dom zdravlja i Bolnicu, dezinfikovali su i najopasnije delove bolnice, infektivno odeljenje.

Arhivska fotografija / gašenje požara, Foto: FB/Civilna zaštita Čačak

Oni su diskretni heroji koji za vreme Vanrednog stanja nisu dobili aplauz u 20h, posle ukidanja Vanrednog stanja, niko ih više nije pominjao. Ali, oni su i dalje tu, rade svoj posao i rizikuju svoje živote da bismo svi mi bili bezbedniji.

Za sve što rade, želimo da im kažemo jedno veliko HVALA!

Izvor: Direkt.rs

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.