Dinar blago ojačao

Dinar danas će, ojačati prema evru za 0,2 odsto i zvanični srednji devizni kurs biće 119,17 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Evro je za vikend koštao 119,36 dinara.

Centralna banka intervenisala je danas na međubankarskom deviznom tržištu kupovinom 30 miliona evra, kako bi ublažila prekomernu oscilaciju kursa.

Dinar će u ponedeljak prema evru biti jači za 3,5 odsto nego pre godinu dana, jednake vrednosti kao i pre mesec dana, a 3,6 odsto je jači nego na početku ove godine.

Ove godine dinar je bio najslabiji 3. februara, kada je evro koštao 124,01 dinara, a najjači 20. septembra kada je evro bio 118,93 dinara.

Da bi ublažila dnevne promene kursa NBS je ove godine na međubankarskom deviznom tržištu intervenisala prodajom 345 miliona evra i kupovinom milijardu i 110 miliona evra.

Vestionline

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.