Dani kulture i tradicije

Guča – U znak sećanja na prvi Dragačevski sabor trubača, Centar za kulturu i sport opštine Lučani u Guči obeležva ovaj dan manifestacijom “Dani kulture i tradicije”.

,,Programom smo želeli da podsetimo mlade, a i one starije na značaj kulture, a ujedno i da izrazimo poštovanje prema svima onima koji su doprineli održavanju Sabora i njegovom izrastanju u jednu od najvećih manifestacija trubaštva i sveukupnog narodnog stvaralaštva”, navode iz Centra za kulturu.

Poštovaoci tradicije i ljubitelji zbuka trube naredne nedelje moći će da uživaju u sledećim sadržajima:

Dani kulture za decu

Sreda, 11.oktobra s početkom u 10:30 časova, najmlađi će se zabavljati uz predstavu dečjeg pozorišta „Pan teatar“ – „Laza, mamina maza“

Dan kulture za odrasle

Četvrtak, 12. oktobra s početkom u 19:00 časova, stariji će se nasmejati uz predstavu „Zvezdara teatra“ – „Veliki talas“

Sabor u srcu

Petak, 13. oktobra s početkom u 12:00 časova u prostorijama Centra za kulturu i sport biće upriličen kulturno – umetnički program u znak sećanja na 14. 10. 1961. godine – dan održavanja prvog Dragačevskog sabora trubača. U programu učestvuju:

– Orkestar Janka Jovanovića i Ljubivoja Dikovića – Janko Jovanović, prva truba 57. Sabora trubača

– Orkestar Bojana Krstića – najbolji orkestar 57. Sabora trubača

– KUD „Abrašević“ Čačak

– polaznici škole trube

– polaznici škole najlepši etno glasovi Dragačeva

Svi programski sadržaji, tokom trajanja manifestacije su besplatni.

TV Lav +

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.